A fő kulcs

Biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki ügyvezetőként dolgozik, szembesült már a munkaerő kiválasztásának nehézségével. Bárki,  aki olyan vállalatvezetést végez, ami  alkalmazottakkal végzi tevékenységét az év folyamán akár többször is találkozik ezzel a nehéz kérdéssel. Mert hát egyrészt Nem könnyű jó embert találni, és nem könnyű a megfelelő kompetenciákkal rendelkező személyt beosztani az egyes pozíciókba sem. Rengeteg paraméter alakítja a jó kiválasztási technikát. Hosszú éveken át tartó tanulmányok és hosszú szintén évek tapasztalatai szükségesek ahhoz, hogy biztosnak érezzük, hogy az általunk választott személy megállja majd helyét a betöltendő pozícióban, és fejlődést, új ötleteket és innovációt tesz majd a részegységek működésébe.

De felmerülhet a kérdés, hogy elegendő lesz-e, ha úgy alakítjuk ki a kiválasztást, hogy a választott ember alkalmas a pozíció betöltésére. Azt kell hogy mondjam, hogy alapvető célok elérésére biztosan elég, az alapvető feladatot el fogja tudni látni, jó minőségben fog tudni dolgozni és talán még a hatékonyság is biztosítva lesz, de mi fog történni egy-két hónap múlva, mit hoz majd a karrier út a munkája tekintetében? Felmerül ezek alapján egy másik kérdés, hogy mi történik akkor, ha ezen jó kompetenciájú emberek számára megkeressük azt a helyet a vállalaton belül, ami mindamellett, hogy alkalmasak a betöltésére, a legjobban illeszkedik személyiségükhöz, kompetenciáikhoz, saját céljaikhoz, és egy egyéni motivációjukhoz? Ennek hatását egyetlen szóval is le tudjuk írni: hatalmas emelkedés. Egy rendkívül sokoldalú, aktív, megoldási javaslatokat elénk táró, innovatív ötleteket is tartalmazó, gyors munkavégzés, és ami talán még fontosabb, hosszú távon biztosítva, a karrier úthoz illeszkedve.

Tehát, ha nem csak működtetni akarjuk vállalatunkat, hanem folyamatos növekedést szeretnék elérni a tevékenység során, nem elegendő hogy megkeressük az éppen tudásban és kompetenciában alkalmas embereket a pozícióra. A hozzájuk maximálisan illeszkedő, kompetenciák alapján legjobb munkaterületet kell nyújtanunk számukra. Mi lehet ebben segítségünkre?  Nemem más, mint az assessment center tevékenysége. Ez a rendkívül testreszabott, objektív, és még inkább élő értékelési rendszer segítséget nyújt számunkra tökéletes ember kiválasztásában. Éljen a lehetőséggel, hiszen a jól kiválasztott és összeszervezett, biztonságos munkaerő kulcs a vállalati eredményekhez, nem csak szervezeti szinten, hiszen nem lehet egyetlen cég sem sikeres anélkül, hogy a különböző divíziók külön-külön és összehangoltan is ne teljesítményük csúcsán működjenek. Arról nem is beszélve, hogy hatalmas versenyelőny lehet ez bármely konkurenciánkkal szemben, hiszen profi és kiválóan működő vállalat nem csak hogy könnyedén megbirkózik a nehéz helyzetekkel, de rendkívül hatékonyan és eredményesen él a számára adódó lehetőségekkel, mely számos esetben a siker kulcsát jelentheti cég számára.