A nagy mumus

Az ember, ha vállalkozás kialakításába kezd, tudja, hogy az út nehéz és rögös lesz, és biztosan lesznek benne olyan buktatók, amikre nem volt felkészülve és nagy veszélyt jelentenek, ezért ezekre próbál előre felkészülni. Nem mindre lehet természetesen, de a nagy történetek, a kis vállalkozásból lett óriás cégek és sikertörténetek mindig tartalmaznak egy-egy ilyen felkiáltójelet, tehát ha az ember ilyen történetekkel segít a kialakítás előtt a saját gondolatait rendszerezni, biztosan nem lőhet mellé.

Számomra is volt egy ilyen felkiáltójel, ami egy nagy vállalat szépen ívelő feltörekvéséről és aztán csúfos bukásáról szólt, hiszen nem fektettek szinte semmi valós energiát a munkavédelem területébe, ezért a jogszabályoknak megfelelő papírok, jegyzőkönyvek és minden más nemű adminisztratív előírás pontosan meg volt a vállalatnál, bírságot nem is kaptak sosem, azonban amikor a tényleges védelemre lett volna szükség semmi nem védte a céget, így a teljes raktárépület leégett, és a cég csődbe is ment, ráadásul egy munkavállaló komoly sérüléseket szenvedett, amiért külön meg is hurcolták a céget. Persze a biztosítási háttér sem volt rendben, de ez már egy másik történet.

Ennek hatására én arra a döntésre jutottam, hogy előre megkeresem azt a céget, akik megfelelő szakmai tudással és tapasztalattal rendelkeznek ahhoz, hogy a cégem számár ne csak egy papírkupac által, a jogszabályokkal szemben védő rendszert alakítsanak ki, hanem egy hiteles, valódi és erős védelmet biztosító munkavédelmi szabályzatot, oktatást és intézkedéseket rakjanak össze számomra. Én azt gondolom meg is találtam a megfelelő csapatot, hiszen az activesafety szolgáltatására mindenki csak pozitív jelzőket mondott, és az első kapcsolatfelvételkor már elnyerte a tetszésemet az a határtalan lelkesedés és lelkiismeretes, körültekintő munka, amit mutattak a kollégák. Így én a nagy mumus problémáját megoldottam.