Téli hideg napokra

Nem tudom ki, hogy van vele, de én észrevettem magamon, hogy minél idősebb vagyok, annál kevésbé vagyok türelmes sok mindennel szemben. Ilyen például, hogy egyre nehezebben viselem a hosszú, hideg téli napokat. Igaz, szeretem a hóesést, szeretem a szép, fehér havas tájat, szeretem a téli szabadidős tevékenységek közül a hógolyózást, a szánkózást, de úgy vagyok ezzel, hogy jóból is megárt a sok, nem még a hidegből.

Az őszi csapadékos, ködös napok után, amikor végre már esik a hó, pár hétig tudok is örülni neki. Még a december is gyorsan eltelik, mivel tele vagyunk feladatokkal, készülődésekkel. Mivel elég sok gyerek van a családban, van feladat a Mikulásra és a karácsonyra való készülődések során. Ki kell találni a megfelelő ajándékokat, be kell csomagolni, fel kell állítani a karácsonyfát, el kell készíteni a karácsonyi menüt.

Azán lehet előkészíteni a szilveszteri házi bulit, újabb vendéglátás következik. Egyszóval a december igen pörgős, viszonylag gyorsan elszalad. Na de jön a hosszú, unalmas január, amikor teljesen beszorul az ember a négy fal közé. Különösen akkor, ha még hó sincs, még a téli sportokat sem lehet űzni. Nincs szánkózás, korcsolyázás, síelés. De még hófehér táj sincs, ami szépségével elterelné gondolatainkat. Ilyenkor jön az unatkozás, tör az emberre a melankólia, a szomorúság.

Ilyenkor kell valami játék, ami kizökkent ebből a kedvetlenségből. Erre nagyon alkalmas szórakozási lehetőség a zsákbamacska. Részben azért, mert nagyon hasznos termékekhez juthatunk hozzá negyed áron, részben azért, mert meglepetés, hogy mit rejt a doboz, hiszen tartalma lehet ajakápoló, arcápoló, balzsam, ékszer, folyékony szappan, fürdőtermék, hajápoló, parfüm, táska, pénztárca, testápoló.